فوم پلی یورتان نرم (Soft polyurethane foam) یکی از انواع فوم هایی است که این روزها زیاد نام آن را میشنوید. گسترده شدن بخشهای مختلف زندگی انسان و همچنین صنایع مختلف از جمله ساختمانسازی و… سبب شده است تا نیاز به فوم های پلی یورتان بسیار بیشتر از قبل شود. این مدل از فوم ها در کنار مزیتها و همچنین کاربردهایی که دارند، میتوانند یک سری معایب و نکات تکمیلی نیز داشته باشند. به همین خاطر بهتر است به دو جنبه این قضیه نگاه کنید.
فوم پلی یورتان نرم چیست؟
فوم های پلی یورتان نرم نمونه ای از فوم ها و عایق پلی یورتان هستند که ویژگیهای خاص و منحصر به فرد خود را دارند. این محصولات میتوانند دارای چندین ویژگی خاص باشند که سبب تفاوت آنها با فوم های پلی یورتان سخت میشود. در ادامه به این ویژگیها به شکل بهتر و بیشتری اشاره خواهیم کرد.
سلول باز بودن
نحوه ساخت فوم های نرم به این شکل است که در بین سلولها و ذرات تشکیل دهنده آنها فضای خالی و خلأ وجود دارد. این فضای خالی سبب میشود هوا در بین سلولها جریان پیدا کند. یکی از دلایلی که میتوانید فوم های نرم را فشار داده و حجم آنها را به کمتر از چیزی که میبینید برسانید، مربوط به وجود همین فضاهای خالی است.
دانسیته
دانسیته و یا حجم عایقهای نرم پلی یورتان نیز یکی دیگر از بخشهای مربوط به فوم های نرم میشود. میزان دانسیته برابر ۳۵ تا ۵۵ کیلوگرم بر متر مکعب میباشد.
استحکام کششی بالا
گزینه بعدی مربوط به استحکام کششی بالایی است که فوم ها و عایقهای نرم پلی یورتانی دارند. این مسأله سبب دوام و ماندگاری آنها میشود.
کاربردهای فوم پلی یورتان نرم
اما در خصوص کاربردهای انواع عایق پلی یورتان و به خصوص فوم پلی یورتان نرم (Soft polyurethane foam) چه میتوانیم بگوییم؟ این کاربردها چه مواردی را شامل میشوند و چه کاری میتوانیم انجام دهیم تا از بابت استفاده از تمام کارایی این فوم ها مطمئن باشیم.
تولید کردن صندلیهای مربوط به وسایل نقلیه همچون اتومبیل، قطار، هواپیما و حتی مبلمان از جمله مهمترین و اصلیترین کاربردهای فوم های نرم پلی یورتان میباشد. قسمت بعدی کاربردها مربوط به زمانی میشود که از فوم ها برای عایق کاریهای صوتی و حرارتی استفاده میکنند.
روش های تولید فوم پلی یورتان نرم
تولید کردن این مدل از فوم ها و عایق ها میتواند از طریق دو روش انجام شود. هر کدام از این روشها را میتوان برای تولید کردن چنین فوم هایی به کار برد، اما آن چیزی که اهمیت بالایی دارد آن است که هر روش میتواند مزیتها و معایب خاص خودش را داشته باشد.
در روش اول مواد اولیه تولید فوم را با هم ترکیب میکنند و سپس آنها را به درون نقاله می ریزند. مواد ریخته شده به درون نقاله در آنجا واکنش نشان داده و منبسط میشوند. نقاله به شکلی طراحی شده است که سبب میشود فوم مورد نظر تا حدود یک متر ارتفاع پیدا کرده و به سمت بالا منبسط شود. فوم های بلوکی را به این شیوه تولید میکنند.
فوم های بلوکی با نام ابر و اسفنج نیز شناخته میشود. این مدل از فوم ها را پس از آن که تولید شدند در یک تایم ۳ روزه برای پخت قرار داده و سپس به منظور استفاده آن را در بخشهای مختلف استفاده میکنند. تشکهای مبل و تخت از این مدل فوم ها ساخته میشوند.
روش دومی که برای تولید فوم های پلی یورتان استفاده میشود، میتواند محصولاتی از نوع قالبی را تولید کند. مواد اولیه ساخته شده فوم ها را در قالبهایی با جنس آرالدیتی و یا فلز میریزند. اندازهها و سایزهای این مدل از قالبها از پیش تعیین شدهاند. به همین دلیل نیز استفاده از آنها راحتتر است. فوم های صندلیها معمولاً از این مدل فوم ها ساخته میشوند.
کلام پایانی
فوم پلی یورتان نرم یکی از انواع فوم هایی است که دارای کاربردهای مختلفی دارند. نرمی و انعطافپذیری بالای این مدل از فوم ها باعث میشود تا بتوانیم به شکل بسیار سادهای از آنها در موارد مختلف استفاده کنیم. مجموعه ایران عایق یکی از شرکتهایی است که در زمینه عرضه و فروش انواع عایقهای صوتی و حرارتی در حال فعالیت میباشد.
تمامی محصولاتی که توسط این شرکت عرضه میشوند، از باکیفیتترین و به صرفه ترین محصولاتی هستند که میتوانید پیدا کنید. به همین دلیل توصیه میکنیم تا حتماً پیش از خرید هر گونه فوم پلی یورتان و به خصوص پلی یورتان نرم، ابتدا از ویژگیهای آن کاملاً باخبر شده و با آن آشنا گردید.