عایق آکوستیک

عایق آکوستیک چیست؟

عایق آکوستیک (Acoustic insulation)، در دنیای پر از اصوات امروز جایگاه ویژه ای دارد. از این عایق صوتی به منزله سد محکمی در برابر انواع صداها به کار می‌رود. در واقع این عایق، از انعکاس و انتقال صداها جلوگیری به عمل می آورد.

در حال حاضر در بسیاری از ساختمان ها عایق صوتی کار گذاشته شده است. ساختمان های تجاری و مسکونی زیادی از عایق آکوستیک استفاده می کنند. زیرا این عایق صوتی از نیازهای ضروری در بیشتر ساختمان ها، است.

ما در ادامه قصد داریم تا مطالبی درباره عایق آکوستیک بیان کنیم، برای کسب اطلاعات بیشتر ما را همراهی کنید:

آشنایی با عایق آکوستیک

آشنایی با عایق آکوستیک

در ساختمان هایی که در سال های اخیر ساخته شده است اغلب سازندگان سعی دارند تا از این عایق ها در ساختمان ها بهره بگیرند. به دلیل اینکه حجم آلودگی های صوتی به شدت افزایش یافته است.

بنابراین این عایق ها می توانند به خوبی از ورود صداها به داخل ساختمان جلوگیری کنند. عایق های آکوستیک می توانند به مقدار زیادی از انتقال صداها به داخل ساختمان ها جلوگیری کنند. بنابراین استفاده از این عایق ها جهت رفاه ساکنین ساختمان ها، بسیار ضروری به نظر می رسد.

یک عایق آکوستیک خوب چه خصوصیتی باید داشته باشد؟

اول اینکه یک عایق صوتی خوب بایستی از چگالی مناسبی برخوردار باشد. چگالی به این دلیل مهم است، تا عایق بتواند حالت صوتی خود را حفظ کند. بنابراین لازم است تا قبل از خرید عایق صوتی از استاندارد بودن چگالی و قطر آن اطمینان حاصل کنید.

امروزه شرکت های زیادی در زمینه فروش عایق های آکوستیک فعال هستند. این شرکت ها می توانند  انواع محصولات خود را  در اختیار مصرف کنندگان قرار دهند.

شما با توجه به مکان مورد نظر و میزان اصوات می توانید نسبت به خرید عایق صوتی خوب اقدام کنید. مثلا: برای جلوگیری از انتقال اصوات تلویزیون، تلفن و گفتگوهای روزانه، می توانید از عایق صوتی دیوار مشترک استفاده نمایید.

این عایق صوتی به شکل رول یا تخته ای کاربرد دارد. بنابراین آرامش را برای ساکنان ساختمان هایی که اتاق های آن ها در مجاورت یکدیگر است فراهم می کند.

انواع عایق آکوستیک بر اساس مکان مورد استفاده

انواع عایق آکوستیک بر اساس مکان مورد استفاده

  • عایق صوتی دیوار

 بهره گیری از عایق صوتی جهت ایزوله ساختن دیوارهای ساختمان ها به کار می رود. این عایق سبب می شود تا از سروصداهای خیابان های شلوغ در امان بمانید. همچنین عایق آکوستیک (Acoustic insulation) جهت جلوگیری از انتقال سر و صداهای همسایگان نیز بسیار مفید است.

از نظر دیگر این عایق آکوستیک جهت عایق نمودن اتاق های ضبط و استودیوها نیز بسیار کاربردی است. عایق صوتی در دیوار از انتقال صداهای مزاحم در فضا جلوگیری می کند. همچنین این عایق ها در برابر کلیه صداهای ناشی از ضربه های مکانیکی مانند اثاث کشی ها مقاوم هستند.

یکی از مواد موجود در این نوع سیستم ها پشم سنگ است که  امروزه از بهترین عایق های صوتی، به حساب می آید.

  • عایق آکوستیک دیوار مشترک روکار

عایق های جاذب اصوات به شکل روکار بر روی دیوارها نصب می شوند. عایق های تخته ای، از مناسب ترین عایق های صوتی دیوار مشترک هستند. با عایق اکوستیک دیوار مشترک می توانید یک اتاق مجزای جلوگیری از اصوات بسازید.

شما در صورت کمبود فضا برای ساخت اتاق، می توانید به سادگی با بهره گیری از این عایق یک دیوار بسازید. ضخامت این عایق 30 میلی متر است. این عایق به صورت روکار نصب می شود. عایق صوتی دیوار مشترک، دارای چهار لایه است.

بنابراین می تواند گستره وسیعی از صداها را مهار کند. این عایق صوتی شامل چند لایه است که در کنار یکدیگر با عمل لمینت قرار گرفته اند. تخته های عایق صوتی دیوار مشترک، سبب افزایش وزن دیوار اصلی می شوند. بنابراین از عبور انرژی و کلیه اصوات ممانعت به عمل می آورند. جالب است بدانید، پشم سنگ بهترین عایق صوتی دیوار مشترک به حساب می آید.

عایق آکوستیک سقف

  • عایق آکوستیک سقف

برای بالا بردن کیفیت عایق کاری سقف بایستی از مواد با چگالی بالا استفاده کنید. دلیل این استفاده، بالا بردن وزن سقف است. عایق آکوستیک سقف ، از انتقال انرژی های اصوات  به خوبی جلوگیری می کند.

جهت عایق کاری سقف رعایت یک سری از نکات لازم و ضروری است. شما پیش از انتخاب این عایق، ابتدا باید جنس سقف خانه خود را انتخاب کنید. به عنوان مثال: توجه کنید که جنس سقف خانه شما از جنس چوب، بتن یا آجر است؟

همچنین توجه به قسمت هایی از خانه که اصوات آزار دهنده بیشتر مربوط به آن فضاها می شود. اما نکته مهم دیگر توجه به نوع صداها است. آیا این صداها مربوط به تلویزیون است یا اصوات ضربه ای؟

آیا در سقف عایق روکار به کار رفته است یا توکار؟ همچنین بایستی میزان بالا بودن اصوات را نیز در نظر بگیرید. بعد از پاسخ گفتن به همه این سوالات بایستی به سراغ بررسی محصولات عایق صوتی بروید. بررسی نمایید که کدام نوع عایق آکوستیک متناسب با شرایط خانه شما است.

دسته بندی دیگر از عایق صوتی آکوستیک و انواع آن

دسته بندی دیگر از عایق صوتی آکوستیک و انواع آن

به طور کلی می‌توان از دو نوع فوم عایق صدا (عایق آکوستیک) برای استفاده در منازل مسکونی و آپارتمان‌ها، ادارات و آتلیه ها استفاده کرد:

1- عایق صوتی صاف دوطرفه

می‌توان از آن به‌عنوان عایق صدای خودرو، دیوار مشترک، عایق صوتی سقف آپارتمان، اماکن عمومی، جلوگیری از لرزش و صدا در سقف، حذف صداهای عمومی داخل آپارتمان، قطار، مترو، هواپیما، کانال انتقال هوا، کانال‌های فاضلاب، عایق صدا استفاده کرد.

همچنین از عایق صدا در دو طرف صاف به‌عنوان عایق حرارتی سالن‌ها استفاده می‌شود تا از ورود گرمای خورشید در فصل تابستان و خروج هوای گرم در فصل زمستان به‌منظور بهینه‌سازی مصرف انرژی و کاهش هزینه‌ها جلوگیری شود..

2- عایق صوتی شانه تخم مرغی

قابل‌استفاده برای صداگذاری دستگاه‌های صنعتی، محفظه توربین‌ها، پمپ‌ها، ژنراتورها، کمپرسورها، اماکن عمومی مانند آمفی‌تئاترها، کنسرت‌ها و سینماها، استودیوها و اتاق‌های ضبط صدا، سالن جلسات و کنفرانس، گودال‌ها و کابین آسانسور. عایق صوتی دیوار مشترک در آپارتمان، عایق صوتی کف‌پوش.

این نوع عایق صوتی به دلیل ظاهری شبیه به شانه تخم مرغی در یک‌طرف به فوم آکوستیک یا عایق صدای شانه تخم مرغی معروف است. این فوم ها می‌توانند طیف وسیعی از صداها را با فرکانس‌های بالا جذب کرده و از اکو آن جلوگیری کنند.

برای ماینر، عایق صدای درب، عایق شانه تخم مرغی ساده و حرارتی میتوان استفاده کرد.

ویژگی های عایق‌ آکوستیک عایق ایران

ویژگی های عایق‌ آکوستیک عایق ایران

 ساختار سلول باز

یکی از مهم‌ترین ویژگی های عایق صوتی ایران نسبت به نمونه های موجود در بازار ایران، ساختار سلول باز آن است. به دلیل چگالی بالا (70 کیلوگرم بر مترمکعب) تمامی فرکانس‌های صوتی را در سراسر ضخامت عایق (4 سانتی‌متر) حذف می‌کند.

 ضریب جذب صدا بالا

ضریب جذب صدا این عایق‌های صوتی 0.7 می‌باشد. این ضریب جذب صدا بسیار بالا یکی از بهترین عایق‌های صوتی در جهان محسوب می‌شود.

عایق حرارتی

این فوم‌ها عایق حرارتی بوده و دارای کلاس آتش سوزی می‌باشند. به همین دلیل در برابر آتش مقاوم بوده و و خاصیت خود خاموش‌کنندگی دارد.

 بدون نیاز به هزینه اضافی

این عایق‌های صوتی بدون نیاز به ترکیبات اضافی مانند پشم سنگ، فوم الاستومری، معدنی پلاس و … کار جذب صدا را انجام می‌دهند.

استفاده از سیستم صرفه‌جویی انرژی

امروزه به دلیل گرانی برق و گاز و همچنین کمبود این منابع، اهمیت صرفه‌جویی بر هیچ‌کس پوشیده نیست؛ و بسیاری از افراد با صرفه‌جویی سعی در کاهش هزینه‌های خوددارند. در این راستا مقره ها راه‌حلی مطمئن و مقرون‌به‌صرفه برای این موضوع هستند و در بسیاری از کشورهای دنیا به این موضوع توجه ویژه‌ای دارند.

استحکام فیزیکی بالا

ساختار این محصولات به‌گونه‌ای است که در هنگام اجرا و همچنین در هنگام استفاده در برابر پارگی بسیار مقاوم است؛ و قدرت بدنی بسیار بالایی دارند.

 سبک و انعطاف‌پذیر

به دلیل وزن کم و انعطاف‌پذیری فوق‌العاده بالا، به‌راحتی بر روی دیوار مشترک و سایر سطوح نصب می‌شوند.

 دوستدار محیط زیست

فوم‌های ایرانی عایق ضد باکتری و ضد قارچ بوده و با محیط‌زیست سازگاری دارند.

قابلیت برش آسان

این محصول به‌صورت ورق ساخته می‌شود و در صورت نیاز برای نصب به‌راحتی با تیغ یا چاقو برش داده می‌شود.

 محدوده تحمل دمای بالا

این عایق‌ها در محدوده دمایی 30- تا 130+ درجه سانتی‌گراد کاملاً مؤثر هستند؛ و با این محدوده دمایی بالا در اکثر شرایط دمایی موجود قابل‌استفاده هستند.

 جلوگیری از پدیده تراکم

حتماً دیده‌اید که گاهی سطوح مرطوب می‌شوند. پدیده تراکم که به دلیل اختلاف دمای داخلی پنجره‌ها و دیوارهای نازک رخ می‌دهد، معمولاً در ابتدا به‌صورت شبنم خود را نشان می‌دهد.

همان‌طور که در تصاویر زیر مشاهده می‌کنید این موضوع به‌مرورزمان باعث آسیب دیدن دیوارها و پنجره‌ها می‌شود، یکی دیگر از مزایای عایق صوتی ایران جلوگیری از پدیده تراکم است.

انواع مواد عایق صدا (عایق آکوستیک)

فوم آکوستیک

به آن فوم استودیویی نیز می‌گویند معمولاً دارای شکل گوه ای و هرمی مشخصی است که در جذب صدا بسیار مؤثر است. آن‌ها به‌عنوان پانل به دیوارها متصل می‌شوند، از سقف آویزان می‌شوند یا در گوشه‌ها به‌عنوان تله باس قرار می‌گیرند.

پانل‌های صوتی یا صفحه‌نمایش

این نمونه های تزئینی عایق صدا و فوم جاذب صدا هستند. در رنگ‌ها، طرح‌ها و پارچه‌های مختلف تولید می‌شوند تا علاوه بر عایق صدا، زیبایی را به محیط اضافه کنند.

پارچه‌های آکوستیک

پارچه‌های آکوستیک ضخیم‌تر و سنگین‌تر از پارچه‌های دیگر هستند. آن‌ها در پرده‌های تئاتر، پتوهای ضخیم استودیویی و چیزهایی که از پرده‌ها به‌عنوان عایق صدا استفاده می‌شود استفاده می‌شود.

پوشش آکوستیک

پوشش آکوستیک در موارد مختلف مانند عایق صوتی اتومبیل، ماشین‌آلات، ابزار و همچنین به‌عنوان بستر کار استفاده می‌شود. آن‌ها به‌عنوان یک مانع صوتی عمل می‌کنند.

عایق کف

در کف خانه‌ها که از چوب یا انواع کاشی استفاده می‌شود. برای عایق صوتی آن‌ها باید کف را جدا کرد تا انتقال صدا کاهش یابد؛ و از این کف‌پوش‌ها به‌عنوان مصالح زیرسازی استفاده می‌شود.

عایق صوتی معماری

این گروه شامل مواردی است که در ساختار ساختمان استفاده می‌شود؛ مانند پنجره‌های عایق صدا، دیوارهای عایق صدا، درها و سایر محصولات قابل جابجایی مورداستفاده در واحدهای مسکونی و اداری و همچنین کارخانه‌ها.

مواد جاذب صدا

امواج صوتی به‌جای انعکاس نویز توسط این نوع مواد جذب می‌شوند. این باعث می‌شود صدای اکو ملایم‌تر شود؛ و بخشی از انرژی صوتی را دریافت کنید.

فوم آکوستیک

بهترین استفاده: برای بهبود صدا در اتاق‌های کوچک و متوسط ​​مانند استودیوهای ضبط، اتاق‌های کنترل یا سینماهای خانگی کوچک.

معمولاً به رنگ زغالی عرضه می‌شوند و شکل و اندازه‌های مختلفی نیز دارند. آن‌ها برای نوازندگان، پادکست ها و علاقه مندان به سینمای خانگی عالی هستند.

فوم جاذب صدا (کاشی صدای استودیو)

بهترین استفاده: می‌تواند به‌عنوان یک گزینه برای استودیو استفاده شود. این فوم ها در رنگ‌های مختلفی مانند زغالی، آبی، قرمز و بنفش موجود هستند. به‌عنوان‌مثال از رنگ‌های روشن آن برای اتاق‌های تئاتر، اتاق‌های بازی استفاده می‌شود و باعث جذابیت بیشتر آن‌ها می‌شود.

آن‌ها را می‌توان در دیوارهایی که مشکل انعکاس نویز و صداهای مزاحم دارند استفاده کرد. یا از آن‌ها به‌عنوان کاشی های سقفی برای کاهش اکو استفاده کنید.

سخن پایانی

 امروزه استفاده از عایق ها با اهداف و کاربردهای متفاوت استفاده می شود. مثلا عایق الاستومری مانند عایق صوتی بسیار پرمصرف است. عایق الاستومری جهت جلوگیری از عبور حرارت به داخل ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرد.

در حالی که عایق صوتی جهت جلوگیری ازصداها در ساختمان ها  کاربرد دارد. تهیه یک عایق آکوستیک خوب در این امر می تواند بسیار خوب و کاربردی باشد. شما می‌توانید با بهره گیری از توانمندی کارشناسان خبره ایران عایق، انواع عایق های مورد نیاز خود را با نازل ترین قیمت دریافت کنید.

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *