امروزه به دلیل افزایش آپارتماننشی و متراژ کم ساختمانها استفاده از سرویس بهداشتی در منازل به یک معضل تبدیل شده است، به همین علت مهندسین ساختمانسازی در زمان ساخت سرویس بهداشتی به دنبال ایجاد عایق صوتی دستشویی (Sound insulation of the bathroom) هستند تا هیچگونه صدای مزاحمی از سرویس بهداشتی به بیرون انتقال پیدا نکند. در این مقاله از مجموعه ایران عایق به بیان شیوههایی برای عایقکاری سرویس بهداشتی میپردازیم.
بهترین عایق های صوتی مناسب سرویس های بهداشتی
معمولا از برخی عایقها برای عایقکاری صوتی سرویسهای بهداشتی استفاده میکنند که این عایقها شامل موارد زیر هستند:
عایق پشم سنگ
عایق پشم سنگ دارای قطر زیادی است و با جذب کردن صدا مانع عبور آن از خود میشود. این عایق قادر بوده ارتعاشات حاصل را به خوبی جذب خود نماید.
عایق چرمی
از این نوع عایق صدا در دربهای سرویس بهداشتی بسیار کم استفاده میشود. همه ما تا کنون دربهایی با روکوبی از جنس چرم را دیدهایم. از چرم و دیگر موارد عایق به صورت ترکیبی برای عایقکاری صوتی دربها استفاده میکنند که این نوع عایق تا حد بسیار زیادی مانع عبور ارتعاشات صوتی از خود میشود.
عایق فومی
از دیگر عایقهای مورد استفاده در سرویسهای بهداشتی عایق فومی بوده که این عایق را در بین دو جدار درب ضد صدا دستشویی تزریق میکنند. در مواردی این عایق به صورت یک ورقه به عنوان عایق صوتی مورد استفاده در اتاق خوابها کاربرد دارد.
عایق سربی
از ویژگیهای بارز سرب داشتن انعطافپذیری بالا و وزن بسیار کم و جلوگیری از عبور امواج صوتی از خود است. عایق سربی ارتعاشات صدا را جذب خود میکند و تا حدودی اجازه عبور آنها را از خود نمیدهد.
عایق کامپوزیتی
در ساخت دربهای ضد صدا از دوجداره چوب از جنس کامپوزیت استفاده میکنند. کامپوزیت یک عایق صوتی قوی است و به همین دلیل کاربرد بسیار زیادی در تولید دربهای ضد صوتی دارد.
مراحل مختلف عایق صوتی دستشویی
برای عایقکاری صوتی سرویسهای بهداشتی نیاز به طی کردن مراحل مختلفی است که در ادامه آنها را شرح دادهایم:
- برای تولید عایق صوتی دستشویی ابتدا چوبهای ملامینه و یا ورق فولاد گالوانیزه را با فوم پلی پورتان جهت عایقکاری صدا ترکیب میکنند.
- استفاده از لولههای فولاد آبکاری شده به همراه رنگهای کورهای که در مقابل پوسیدگی مقاومت بسیار بالایی دارند.
- استفاده از چهارچوبهای بدون درز و محکم به همراه عایقبندی دقیق صدا هنگام نصب آن
- در انتها استفاده از رنگهای ضد بو، ضد رطوبت، ضد پوسیدگی و ضد صدا
انواع درب های عایق صوت سرویسهای بهداشتی
هدف از ضد صدا کردن سرویسهای بهداشتی از بین بردن و عدم انتقال صداهای مزاحم از داخل سرویس بهداشتی به بیرون است. باید گفت تنها از طریق استفاده از دربهای عایق صدا نمیتوان از عبور صدا جلوگیری کرد بلکه حتما نیاز است درزها و چهارچوبها هم نیز عایق صدا باشند و به گونهای طراحی شوند تا از عبور صدا جلوگیری کنند. به همان اندازه که درب آکوستیک در برابر عدم عبور صدا مسئول بوده به همان اندازه چهارچوبها و درزها هم مسئولیت دارند.
به هر میزان که عایق صوتی دستشویی، درز بین چارچوب و دیوار و همچنین درز بین چارچوب و در را به خوبی پوشش داده دهد به همان میزان عبور صدا ناممکنتر خواهد بود. خوشبختانه در ایران شرکتهای معتبری در زمینه تولید و عرضه عایقهای صوتی فعالیت میکنند و متخصصین و مهندسین توانمندی در زمینه به کار بردن این عایقها خدمترسانی مینمایند. به همین علت درصد موفقیتآمیز بودن عایق صوتی دستشویی بسیار زیاد است. دربهای ضد صوت انواع مختلفی دارند که عبارتند از:
درب های عایق صوت بدون هسته
در ساخت این دربها از دو پنل کنار هم و با فاصله استفاده شده که قابلیت عدم انتقال صدا در آنها بسیار پایین است، اما خاصیت ضربهگیری خوبی دارند. در مواردی در ساخت این دو پنل از عایق الاستومری اکوستیک استفاده میشود که همین امر موجب شده که درب تولید شده عایق صدا باشد و از عبور صدا جلوگیری نماید. این دربها نسبت به دربهای توپر سبکتر هستند.
درب های عایق صوت هسته دار
داخل این دربها از موادی که ضد صدا هستند پر شده است. مواد پرشده داخل این دربها شامل مینرال وول، پلی استایرن، نمد، ریبامد، فوم اسفنجی، پلی اورتان، فوم الاستومری و …. هستند.
خلاصه
یکی از مهمترین موارد در ساخت سرویسهای بهداشتی استفاده از عایق صوتی در دستشویی است و به همین منظور عایقهای با کیفیتی تولید و روانه بازار شدهاند. مجموعه ایران عایق عرضهکننده با کیفیتترین عایقهای حرارتی، صوتی و رطوبتی در خدمت مشتریان عزیز میباشد.