اهمیت عایق کاری چیلر + راهنمای بهترین روش عایق کاری لوله های چیلر

دسته بندی ها

Table of Contents

برچسب ها
    آدرس ایمیل وارد شده معتبر نیست
تماس با ما
عایق کاری چیلر

Table of Contents

اهمیت عایق کاری چیلر چیست؟ آیا با بهترین روش عایق کاری لوله‌های چیلر آشنایی دارید؟ عایق کاری چیلر (chiller insulation) یکی از مهم‌ترین مسائلی است که می‌توان با توجه داشتن به آن نقش مهمی در هدر رفت انرژی و کاهش هزینه‌های مرتبط با تامین سوخت داشت. بهترین شیوه برای عایق کاری لوله‌های چیلر استفاده از عایق الاستومری و عایق پشم شیشه است.‌ مجموعه ایران عایق با انجام شیوه‌های مختلف عایق کاری چیلر این کار را به بهترین نحو انجام می‌دهد. در ادامه با ما همراه باشید تا با عایق کاری چیلر بیشتر آشنا شوید.

عایق چیلر چیست؟

چیلر یک نوع سیستم برودتی و خنک‌کننده است که لوله‌های زیادی دارد. این محصول در محیط‌های صنعتی و حتی مسکونی نصب می‌شود و هوای سرد تولید می‌کند. این دستگاه گاز مبرد داشته و فرآیند تولید هوای سرد و خنک‌سازی با متراکم‌سازی این گاز انجام می‌شود‌.

چیلرها با توجه به شکل کلی و ساختار به انواع مختلف تراکمی و جذبی تقسیم می‌شوند. نوع جذبی این محصول کمپرسور و صدای آزاردهنده نیز ندارد. اما نوع تراکمی به دلیل داشتن کمپرسور و فن دارای صدای آزاردهنده‌ای است که برای کاهش صدا نیاز به عایق دارد.‌

همچنین به دلیل داشتن لوله‌های زیاد این دستگاه، در صورت نداشتن پوشش مناسب باعث هدر رفتن انرژی و کاهش راندمان می‌شود‌. عوامل موثر هنگام انتخاب عایق چیلر شامل ماندگاری عایق، کیفیت، ضریب تحمل حرارتی بالا و نداشتن خاصیت شیمیایی منفی می‌باشد. همچنین غیر قابل اشتعال بودن و عدم رشد باکتری و قارچ از عوامل تاثیرگذار در انتخاب عایق چیلر هستند.

عایق چیلر چیست؟

انواع عایق چیلر

همانطور که متوجه شدید به منظور کاهش صدای دستگاه چیلر و کاهش دمای این لوله‌ها می‌بایست از عایق استفاده کرد. انواع عایق کاری چیلرها شامل موارد زیر است:

محصورسازی چیلر

پانل‌های مخصوص ضد صوت وجود دارند که می‌توان با کمک آن‌ها چیلرهایی که در فضای باز قرار دارند را محصور کرد. به این ترتیب امواج صوتی نمی‌توانند از این عایق‌ها عبور کنند. در صورتی که عایق استفاده شده کیفیت بالایی داشته باشد می‌تواند تا ۱۰ یا ۱۲ دسی بل میزان صدا را کاهش داد.

اتاقک چیلر

چیلرهای صنعتی فن‌های کمپرسور پر صدایی دارند که آلودگی صوتی زیادی به وجود می‌آورند. در این حالت می‌توان از اتاقک‌های مخصوص استفاده کرد و چیلر را عایق نمود. این اتاقک‌ها از ساندویچ پانل ساخته می‌شوند که بین دو جداره آن نیز فوم پلی یورتان قرار دارد. این اتاقک‌ها سقف دارند. به همین دلیل راندمان بیشتری نسبت به محصور‌سازی خواهند داشت.

عایق کاری چیلر با مافلر و سایلنسر

تجهیزاتی به نام مافلر و سایلنسر وجود دارند که جهت عایق‌سازی دستگاه‌های خنک‌کننده استفاده می‌شوند. این دستگاه‌ها در ابتدای ورودی سیالات نصب شده و جلوی سروصدای زیاد سیالات در حال جابه‌جایی را می‌گیرد.

عایق کاری چیلر با مافلر و سایلنسر

استفاده از پوشش عایق چیلر

برای عایق کاری چیلر کوچکی که در موتورخانه‌ها قرار دارند، می‌توان از پوشش‌های حاوی پشم سنگ و پشم شیشه استفاده کرد. این مواد به عنوان عایق صوتی عمل می‌کنند و امکان انتقال صدا و حرارت را تا حد زیادی کاهش می‌دهند.

عایق سرما چیلر

لوله‌های چیلر می‌بایست علاوه بر عایق صوت در برابر انتقال سرما و حرارت نیز عایق کاری شوند. در ادامه با ما همراه باشید تا با روش‌های عایق کاری سرما چیلر بیشتر آشنا شوید:

پشم شیشه

عابق پشم شیشه یکی از بهترین مواد جهت عایق کاری لوله‌های چیلر محسوب می‌شود که جهت استفاده از آن می‌بایست ابتدا سطح لوله‌ها را سمباده کشید. بعد از انجام دادن این مرحله نوبت به قرار گرفتن ضد زنگ روی لوله‌ها می‌شود. بعد از اینکه سطح مورد نظر خشک شد، با استفاده از پشم شیشه تمام لوله را عایق می‌کنند. جهت محکم شدن عایق پشم شیشه می‌توان از ماستیک استفاده کرد.

الاستومری

عایق الاستومری نیز یکی از بهترین انواع عایق جهت رطوبت و حرارت محسوب می‌شود. این عایق سطح دستگاه‌های خنک‌کننده و لوله‌های چیلر را می‌پوشاند و بسیار با کیفیت است. حتی الاستومری در برابر صوت نیز به عنوان عایق عمل کرده و تا حد زیادی از نفوذ سروصدا به بیرون از دستگاه جلوگیری می‌کند. قابل ذکر است که بهترین شیوه برای عایق کاری لوله‌های چیلر استفاده از عایق الاستومری و عایق پشم شیشه است.‌

نتیجه گیری

در این مقاله با انواع عایق چیلر و اهمیت عایق کاری چیلر آشنا شدید. یکی از مهم‌ترین مسائلی که در دستگاه‌های خنک‌کننده و چیلر وجود دارد، عایق کاری این دستگاه‌ها در برابر صوت و هدر رفت انرژی است. استفاده از یک عایق مناسب می‌تواند تا حد زیادی از بروز این مشکلات جلوگیری کند. مجموعه ایران عایق عرضه‌کننده با کیفیت‌ترین عایق‌های حرارتی، صورتی و رطوبتی در خدمت مشتریان عزیز می‌باشد.

اشتراک گذاری:
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *